Wandelen en varen
Wandelen en varen

Moerenburg lijkt wel gemaakt om in te wandelen. Erin, eromheen, ernaartoe vanuit het centrum: lees hier alles erover.

Natuurleerpad
Natuurleerpad

Bekijk de foto's in het fotoalbum of klik hier voor een beschrijving. Start: hoek Hoevense Kanaaldijk/Kommerstraat.

Natuur Moerenburg
Natuur Moerenburg

Bij de vorming van Landschapspark Moerenburg is nieuwe natuur aangelegd die bestaat uit diverse soorten graslanden, nieuwe poelen en beplanting.

Zoeken

Natuurspeelplek

Al lange tijd leefde bij de buurtraad van de Armhoefse Akkers de wens om een natuurspeelplek in Moerenburg in te richten. Een plek waar kinderen kunnen spelen en bouwen met natuurlijke materialen. De locatie is net over de brug in de Oisterwijksebaan, naast het fietspad bij de volkstuinen. Deze grond is van Rijkswaterstaat, dat enthousiast heeft meegewerkt en de grond ter beschikking stelde. De gemeente is beheerder van deze grond en was ook bij de gesprekken betrokken. Onder voorwaarden kan de wijk het beheer overnemen en zo een natuurlijke speelplek realiseren. De Werkgroep Behoud Moerenburg is bij deze plannen betrokken. De afgelopen tijd is door de buurt en de Werkgroep hard gewerkt aan uitwerking van de plannen en inrichting van de speelplek.

De gemeente Tilburg stelde een subsidie van € 5.000 beschikbaar; in juli 2015 voegde de provincie Noord-Brabant daar nog eens € 5.000 aan toe. De foto's geven de situatie weer op het moment dat de provinciale subsidie bekend werd. Met dat tweede bedrag kan nu gewerkt worden aan de tweede fase.

De officiële opening zal waarschijnlijk plaatsvinden in september 2015.