Wandelen en varen
Wandelen en varen

Moerenburg lijkt wel gemaakt om in te wandelen. Erin, eromheen, ernaartoe vanuit het centrum: lees hier alles erover.

Natuurleerpad
Natuurleerpad

Bekijk de foto's in het fotoalbum of klik hier voor een beschrijving. Start: hoek Hoevense Kanaaldijk/Kommerstraat.

Natuur Moerenburg
Natuur Moerenburg

Bij de vorming van Landschapspark Moerenburg is nieuwe natuur aangelegd die bestaat uit diverse soorten graslanden, nieuwe poelen en beplanting.

Zoeken

home

Moerenburg is een aantrekkelijk gebied aan de zuidoostelijke stadsrand van Tilburg met een agrarisch karakter en een belangrijke functie voor natuur en landschap. Moerenburg vormt het meest westelijk gelegen onderdeel van Het Groene Woud, het Nationaal Landschap tussen Tilburg, Eindhoven en ’s-Hertogenbosch. Deze website dient als een kennismaking met dit mooie gebied en wil een schakel  zijn voor alle aktiviteiten op recreatief, sportief, ecologisch en cultuurhistorisch gebied die plaatsvinden in Moerenburg, de Duurzeemheidsvallei en de Piushaven.
Deze website is tevens de spreekbuis van de Werkgroep Behoud Moerenburg, een door de gemeente ondersteund bewonersinitiatief vanuit de aangrenzende Tilburgse wijk Armhoefse Akkers.

 Wij wensen u veel plezier met een bezoek, per fiets of te voet, Moerenburg is er klaar voor!


 

 

De presentatie van het boek Bescherming van Biodiversiteit, een weerbarstige uitdaging op 24 april 2020 kan niet  doorgaan. Voor zover het zich laat aanzien, lukt het wel om het boek op 24 april gereed te hebben. De intentie is om het bijbehorende symposium toch te houden als de omstandigheden dat toelaten; daarvoor is voorlopig de datum  18 september geprikt.Klik op de afbeelding voor een te downloaden pdf-weergave