Wandelen en varen
Wandelen en varen

Moerenburg lijkt wel gemaakt om in te wandelen. Erin, eromheen, ernaartoe vanuit het centrum: lees hier alles erover.

Natuurleerpad
Natuurleerpad

Bekijk de foto's in het fotoalbum of klik hier voor een beschrijving. Start: hoek Hoevense Kanaaldijk/Kommerstraat.

Natuur Moerenburg
Natuur Moerenburg

Bij de vorming van Landschapspark Moerenburg is nieuwe natuur aangelegd die bestaat uit diverse soorten graslanden, nieuwe poelen en beplanting.

Zoeken

Nieuws

Bankje geplaatst voor Paul Roborgh

 

 

 

Op 16 juni jl. is Paul Roborgh op 63 jarige leeftijd overleden.
Gedurende 17 jaar was hij secretaris van de Vereniging Behoud Moerenburg. Hij was zeer betrokken bij het wel en wee van Moerenburg en bij de natuur in het gebied. Paul was een actief bestuurslid en kwam graag op voor zijn mening als hij vond dat dit recht deed aan zijn standpunt en dat van anderen.

Daarnaast was hij gedurende een zeer lange periode de coördinator van de Knotgroep Moerenburg. In die hoedanigheidcoördineerde hij de taken en werkzaamheden op de zaterdagochtenden dat er geknot werd en zorgde hij voor het werven van de “knotters”. Het is mede zijn verdienste dat de knotgroep momenteel beschikt over ongeveer 30 vrijwilligers die jaarlijks gedurende 6 knotzaterdagen de 400 knotwilgen in Moerenburg om de 4 jaar knotten. Het was zijn idee om enkele knotters een kettingzaag cursus te geven en was hij zeer gericht op het verbeteren van de veiligheid van de mensen tijdens het knotten. De jaarlijkse BBQ in de zomer als dank aan de knot-vrijwilligers voor hun inzet in de voorafgaande herfst en winter was op zijn initiatief.
De Vereniging Behoud Moerenburg, de Knotploeg, en Moerenburg zullen hem missen.

Namens de Vereniging Behoud Moerenburg
Will van Sprang

De Werkgroep Behoud Moerenburg het een bankje gezet aan het zandpad Oisterwijksebaan tussen twee oude eiken om hem te gedenken.

 

4 maart 1956 - 16 juni 2019

Geplaatst op 23-08-2019