Wandelen en varen
Wandelen en varen

Moerenburg lijkt wel gemaakt om in te wandelen. Erin, eromheen, ernaartoe vanuit het centrum: lees hier alles erover.

Natuurleerpad
Natuurleerpad

Bekijk de foto's in het fotoalbum of klik hier voor een beschrijving. Start: hoek Hoevense Kanaaldijk/Kommerstraat.

Natuur Moerenburg
Natuur Moerenburg

Bij de vorming van Landschapspark Moerenburg is nieuwe natuur aangelegd die bestaat uit diverse soorten graslanden, nieuwe poelen en beplanting.

Zoeken

Nieuws

Bruggedicht Moerenburg

De Vereniging Behoud Moerenburg en dichter Karla Witjens hebben de handen ineengeslagen om een dichtregel van tien meter – aangebracht op de brug over de Voorste Stroom – in Moerenburg een tastbare plek te geven. Hieraan ten grondslag ligt het idee om natuur en cultuur in de openbare ruimte samen te brengen, zonder het evenwicht te verstoren. De dichtregel is speciaal voor deze plek geschreven en de woorden krijgen hun betekenis door interactie van tekst, lezer en de natuurlijke omgeving.

Na een jaar van voorbereiding, waarin de benodigde fondsen werden geworven, materiaal werd geproduceerd en het gedicht op de brug is aangebracht, is het dan zo ver. De onthulling vindt plaats op zondag 2 juni a.s. in Landschapspark Moerenburg, aanvang: 14.00 uur. Plaats van handeling is de brug over de Voorste Stroom aan de Kommerstraat.

Namens de projectgroep zal Toon van Gestel deze middag als ceremoniemeester optreden. Thijs Caspers, bioloog en medewerker van Brabants Landschap, houdt een voordracht over het verband tussen functie en plaats van het gedicht in Landschapspark Moerenburg. Hierna zal Marloes Mutsaers van boekhandel Gianotten Mutsaers het gedicht onthullen, waarna Karla Witjens haar gedicht ten gehore zal brengen. Violiste Janneke Zegveld sluit deze middag af met een passend muziekstuk. De ceremonie duurt tot ongeveer 16.00 uur.

 

Geplaatst op 21-05-2019
Sportlane Moerenburg

 

Bij de entree van de waterzuivering, aan de Hoevense Kanaaldijk, wordt het startpunt van de sportlane Moerenburg-Koningshoeven aangelegd. Klik hier voor de tekeningen.

Planning van de werkzaamheden 2019:

  • Week 19 voorbereidende werkzaamheden
  • Week 20 grondwerk en start straatwerk
  • Week 21 straatwerk
  • Week 22 Plaatsen van terreininrichting

Klik hier voor de route.

Geplaatst op 13-05-2019